Dulcata de ceapa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru 2 borcane):
  • 2 kg.ceapa,
  • 700g.zahar,
  • 40ml.vin alb sec,
  • 40ml. otet ,
  • 2 catei de usturoi mari,
  • 5 cuisoare,
  • 300ml.apa;

Mod de preparare

1.Se curata ceapa si se taie rondele fine.Se curata usturoiul si se zdrobeste.

2.Intr-o cratita, se pune vinul alb,otetul, zaharul,cuisoarele,usturoiul, apoi rondelele de ceapa si se lasa sa fiarba ,la foc potrivit,circa 1 ora, pana scade bine zeama.

3.Se amesteca din cand in cand .Cand este gata , se pune in borcane si se pastreaza cel putin 2 zile,in frigider.Se serveste la friptura rece, vanat, gratar, pe paine etc.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise