Drob traditional de miel

Ce este deosebit la reteta mea de drob, este faptul ca toate organele au fost taiate cubulete din cutit.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Drob traditional de miel

Ingrediente

  • 600 -700 gr organe de miel
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • verdeata(usturoi, marar, leurda)
  • 3-4 linguri pesmet panko sau 1-2 felii de paine
  • sare si piper dupa gust
  • 4 oua
  • 100-150 gr carne de miel
  • 50 ml ulei de masline
  • In plus: oua fierte(optional)
  • prapure de miel

Mod de preparare

Ce este deosebit la reteta mea de drob, este faptul ca toate organele au fost taiate cubulete din cutit, nu au fost fierte, ci au fost calite in ulei de masline.Este o mare diferenta si va indemn sa incercati macar o singura data sa incercati sa faceti drobul in felul acesta.

Organele proaspete de la un miel, se spala si se curata. Prapurele se spala in mai multe ape.

Inima si rinichii se taie in doua, se spala bine si se lasa in apa rece pentru 30-50 minute. Se scurg bine de apa si se taie cubulete. Se pune o tigaie mare cu ulei de masline la incins(eu am folosit un wok). La foc iute se calesc prima oara inima si rinichii. #-4 minute fara capac, apoi alte 3-4 minute cu capacul pus. Intre timp am taiat restul organelor de la miel tot in cubulete/ Le-am adaugat in tigaie si am calit totul la foc iute 5-6 minute.

Ceapa si usturoiul se taie rondele, se adauga peste organele calite. Se Amesteca si se lasa totul pe foc 3-4 minute. Compozitia astfel calita se pune intr-un castron incapator si se lasa sa se raceasca.

Alegem putina carne de miel pentru acest drob. Nu e necesar sa fie pulpa, pot sa fie bucati de carne care nu va place sa le folositi la friptura. Se toaca carnea prin masina de tocat si se caleste 5 minute in tigaie, la foc iute cu putina apa sau vin alb. Se adauga carnea peste organele din castron.

Dupa racire se adauga ouale, verdeata tocata fin, pesmetul panko, sare si piper. Se amesteca bine toate ingredientele si se gusta pentru o ulterioara asezonare.

Se alege un vas termorezistent, se unge cu putin ulei si se pune astfel incat sa tapetez cu el interiorul formei si sa mai si atarne peste marginile ei.Se adauga compozitia de drob, am nivelat totul si am tras deasupra marginile de prapure care atarnau peste pereti.

Optional se pot pune in interiorul drobului oua fierte. Eu am ales sa nu pun oua pentru ca oricum servim drobul cu oua rosii.

Se da tava cu drob la cuptorul incins la 180 grade pentru 40-50 minute.

Sfat: nu se scaote drobul fierbinte din tava. Se lasa sa se raceasca pentru ca exista riscul sa se rupa in momentul in care il scoateti din tava. De preferat se da la frigider peste noapte...sa va fie de folos!!!

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise