Aluat: Se face un aluat dospit din ingredientele menţionate mai sus. Se lasă la crescut, acoperindu-se cu o folie de plastic, până îşi dublează volumul.
Umplutura: Fierbem ficăţeii într-un vas cu apă şi sare, la foc mic, până când nu se mai produce spumă. Mărarul şi pătrunjelul se toacă mărunt. Se pun 2 felii de pâine la înmuiat şi se storc bine. Am pus în mixer toate ingredientele. Trecem ficăţeii prin maşina de carne/tocător şi îi amestecăm bine cu celelalte ingrediente.
Se unge cu margarină un vas Jena (de 2 litri) şi se presară cu făină. Se pune foaia de aluat mai mare decât vasul, iar compoziţia rezultată se pune deasupra. Se răsfrâng marginile aluatului peste umplutură. Am dat-o la cuptor, la 150ºC (la foc mediu), cca 35 minute, apoi se stinge focul şi se mai lasă 5 minute, în cuptor. Se taie felii când se răceşte.
Este un drob foarte fin, cremos. Se poate servi cu o salată de sfeclă roşie şi hrean. Poftă bună !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise