Modul de preparare:
După ce am spălat măruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul într-o crăticioară, iar pipotele şi inimile împreună. Când au fiert, scurgem apa şi le lăsăm să se răcească. Fierbem 2 ouă şi le lăsăm şi pe acestea să se răcească. Curăţăm cele 2 cepe şi le călim, apoi dăm tigaia la o parte. Dăm ficatul de pui, pipotele şi inimile fierte prin maşina de tocat carne. Peste acestea adăugăm ceapa călită, cele 7 ouă, mărarul tocat mărunt; piper şi delicat după gust. Curăţăm usturoiul şi îl zdrobim ca pentru mujdei, apoi îl adăugăm la compoziţia de mai sus şi amestecăm totul foarte bine.
Ungem o tavă de cozonac şi punem în ea hârtie de copt (puteţi folosi o cratiţă în loc de acestă tavă). Luăm foaia de foietaj şi o întindem cu făcăleţul, obţinând o foaie foarte subţire, pe care o punem peste hârtia de copt din tavă, lăsând din ea să atârne peste marginile tăvii. Peste foaia de foietaj, punem din compoziţie, cam până la jumătatea tăvii. Curăţăm cele 2 ouă fierte şi le punem deasupra compoziţiei din tavă, apoi umplem tava, lăsând-o goală de două degete. Acoperim drobul cu foietajul rămas afară din tavă şi-l ungem cu gălbenuş de ou. Introducem tava la cuptor, la foc potrivit şi lăsăm să se coacă. Când s-a rumenit, facem proba cu scobitoarea şi dacă compoziţia nu se lipeşte de scobitoare, scoatem tava din cuptor, lâsând drobul să se răcească în tavă. După ce s-a răcit, îl putem tăia şi servi cu muştar, salată bulgăreasscă, murături, salată de crudităţi etc.
Poftă mare!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise