Drob de miel

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg măruntaie (ficat, rinichi, plamani, inima), prapur de miel
  • 4 ouă
  • 6 fire ceapă verde
  • sare, piper,
  • Marar
  • Patrunjel
  • 1/2 piept pui
  • 1 lingură untură sau ulei după preferinta

Mod de preparare

Pe lângă friptura de miel, oua rosii, cozonaci și pască, drobul de miel nu poate lipsi nici el de pe masa de Paști.

Spălăm organele și prapurul în mai multe ape. Cât timp pregătim compoziția pentru drob ținem prapurul într-un castron cu apă rece și puțin oțet.

Fierbem organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească. Se trec prin masina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. Separat fierbe piept de pui. Si il dam prin masina Se adaugă ouăle crude, sare, un praf de piper, oregano și verdeată multă, mărar, pătrunjel, ceapă verde.

Se unge forma cu untură sau ulei, se așează prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini pentru a putea fi întors deasupra peste umplutură. Se pune umplutura peste prapur Se acopera cu prapurul compoziția, se unge cu ou bătut cu puțină smântână și se introduce în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt îl scoatem și îl mai lăsăm în tavă până se desprinde ușor de margini. Se scoate și se lasă la răcit. Se servește rece cu salată verde sau legume de sezon.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise