Drob cu carne de porc in manta de bacon

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g carne porc impanata(eu am folosit fleica)
  • 26 felii bacon crud-uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 5 oua fierte
  • 1 ou pentru uns
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma

Mod de preparare

Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat.

Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta si adaugam peste ea o cescuta cu apa.Lasam pe foc ,avand grija sa amestecam din cand in cand , pana cand carnea isi schimba culoarea .

Lasam la racit .

Intre timp curatam verdeturile(ceapa,usturoiul si patrunjelul),le spalam si apoi le taiem marunt.

Adaugam verdeturile peste carne si condimentam dupa gust cu sare si piper.

Adaugam ouale si amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Pregatim forma......din pacate nu am poze din din timpul prepararii.

Eu am folosit o forma 30/12.

Ungem forma cu ulei si o tapetam cu faina

Imbracam forma cu felii de bacon(feliile de bacon fiind foarte subtiri le-am suprapus putin ).

Mai intai imbracam un perete al formei......asezam feliile de bacon pe peretele formei astfel incat acestea sa acopere jumatate din fundul formei si sa cada putin pe exterior.Pe celalalt perete al formei asezam bucatile de bacon astfel incat sa se uneasca cu celelalte felii de pe fundul formei ,lasand deasemenea sa cada putin pe exterior.

Impartim compozitia in doua........turnam jumatate de compozitie in tava apoi asezam ouale fierte pe lungimea acestora.Acoperim cu restul de compozitie.

Imbracam cu feliile de bacon "cazute" pe marginea formei.

Batem bine un ou si ungem drobul cu el.

Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor la 180 grade pentru circa 45 min.

Feliem.

Va doresc pofta buna!

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise