Dovlecel cu rosii si curry

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovlecel de marime medie,
  • 6-7 rosii mari,
  • curry praf 1 lingura,
  • un praf de piper,
  • sare dupa gust,
  • o legatura de marar,
  • 1 lingura stearsa de bors magic,
  • 4-5 catei de usturoi taiati marunt,
  • 2 linguri mari de ulei.

Mod de preparare

Se pune uleiu la incins intr-o oala deoarece o sa se lase zeama de la rosii si dovlecel, se curata si se taie dovlecelul cubulete si se pun la prajit in oala. Este o mancare fara ceapa. Oala nu trebuie sa fie mare ci potrivita. Dupa ce s-au inmuiat cubuletele de dovlecei se adauga piperul, sarea, usturoiul,si curry-ul si se amesteca. Dupa ce ati amestecat mai lasati 2 minute la foc mediu sau chiar mic, intre timp taieti rosiile rondele sau feliute e tot aia :), si le adaugati peste dovlecel, apoi le lasati sa fiarba pina se topesc rosiile, cam 30 de minute. Dupa ce s-au topit rosiile pentru ca practic asta se va intampla adaugati borsul magic ;). Mai lasati 5 minute, adaugati mararul si puneti un capac si opriti aragazul. Lasati sa se raceasca putin si apoi pofta buna. O sa iasa putin acrisor sper sa va placa.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise