DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE
  • - 1kg de dovlecei mici
  • - 1kg de vinete mici
  • - 5-6 ardei grasi
  • -8 catei de usturoi intregi,decojiti
  • - carne cu os de miel mai grasa (sau porc, vita, pui) care se pune sub dovlecei si vinete la fiert (facultativ)
  • Compozitie:
  • - 1kg carne tocata (mai mare) de vita
  • - 0,6kg de orez
  • - 2 lingurite nucsoara
  • - 3 linguri vegeta
  • - 2 linguri curry
  • - sare, piper (atentie! cand punem sare sa se tina seama ca vegeta are o cantitate suficienta de sare)
  • - 100ml ulei de masline
  • Sos:
  • - 1 litru de suc de rosii
  • - 3 linguri pasta de rosii
  • - sare dupa gust
  • - apa pentru fiert

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE

Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs.

Vom incepe scobirea dovleceilor. Mai intai le taiem coditele si partea de sus .Vom scobi dovleceii de miez, avand grija sa nu se rupa peretii. Eu am folosit 2 ustensile speciale pentru scobit (le veti vedea in imaginile de mai jos).

Miezul provenit de la scobit il voi folosi la prepararea chiftelelor de dovleceii.

Dupa ce i-am scobit ii vom clati in interior pentru a elimina resturile ramase si le vom lasa 10 min in apa rece cu sare.

La vinete le vom taia numai codita,iar rozeta cu frunze o vom scoate dupa ce le vom umple.

Vom proceda la fel ca si la dovlecei; dupa scobire le vom clati si le lasam in apa cu sare 10 min.

La ardei e mai simplu, le taiem capacele si ii vom scutura de seminte; capacele le vom folosi pentru inchiderea ardeiilor dupa umplere.

Intre timp vom pregati compozitia

Se spala orezul in mai multe ape, dupa care se lasa la inmuiat timp de 15 min.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele pentru compozitie, se va scurge orezul de apa si se vor amesteca toate la un loc, pana compozitia devine omogena.

Vom incepe umplerea dovlecilor; se vor umple numai pe jumatate, ca sa nu crape la fiert si sa nu iese umplutura afara.

La fel vom proceda si cu vinetele si ardeii. La vinete vom scoate rozeta cu frunze dupa umplere, iar ardeii ii vom inchide cu capacul lor, dupa umplere.

Asezam intr-o oala incapatoare,mai intai carnea, apoi vinetele, dovlecii, ardeii iar printre ele vom pune usturoiul care va da un gust deosebit la sos.

Deasupra se toarna sucul de rosii diluat cu apa si pasta de rosii. Se va sara dupa gust,iar deasupra se va pune o greutate speciala (in cazul meu) sau o farfurie intinsa astfel se va evita ca la fierbere sa se ridice deasupra.

Din momentul cand incepe sa fiarba apa se lasa sa dea cateava clocote dupa care se da focul la mic, se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 60-70 minute. Se poate testa dupa o ora cu o furculita daca sunt fierte.

Se servesc cu sos si smantana.

Pofta buna!

Reteta este specific : Iordania

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise