Curatam dovleceii de coaja.
Le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Firele de ceapa le spalam si le taiem .
O rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
Adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.
Le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.
Mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.
Amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.
Cand incepe a fierbe,punem si putina apa.
Spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .
Lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.
Cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca , apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.
Condimentam cu sare si piper,dupa gust.
Intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.
Asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.
Impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.
Batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.
Cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.
Deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.
Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.
Cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.
Pofta buna!!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise