Dovlecei umpluti cu ton la cuptor

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti cu ton la cuptor

Ingrediente

  • 4 dovlecei de marime medie
  • 2 cutii ton din conserva
  • 1 ceapa
  • 8-10 felii cascaval
  • 1 lingura cu virf de maghiran
  • 100 gr pesmet
  • 1 ou
  • Sare
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml ulei de masline

Mod de preparare

Luam dovleceii ,ii spalam si ii taiem pe fiecare, pe de-a lungul.Cu ajutorul unei lingurite ii scobim si pastram miezul .

Ceapa o taiem marunt si o calim in uleiul de masline,adaugam dovlecelul scos taiat marunt,presaram cu sare adaugam vinul,lasam pe foc pina se inmoaie dovlecelul si vinul sa evaporat.Cind este gata scoatem intr-un castronel,adaugam tonul scurs de ulei,oul crud ,pesmetul,si maghiranul.Amestecam si cu aceasta compozitie umplem dovleceii.

Apoi ii intepam cu o furculita .

Ii bagam la cuptorul in prealabil incins la 210 grade 30 de minute.Trecut acest timp adaugam cascavalul pe deasupra si lasam la gratinat inca 5 minute.Servim calzi.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise