Se pune apa cu sare la fiet si cand clocoteste se pun dovleceii si se lasa sa fiarba 10 min. Dupa ce au fiert, se scot si se trec pe sub jet de apa rece. Se taie dovleceii in jumatate, se storc de apa si se scoate mijlocul (unde au seminte) cu o lingurita.
In tigaia incinsa in care s-a pus ulei se pun legumele taiate marunt (ceapa, ardei, telina, morcov, ciuperci, mijlocul de la dovlecel) si se calesc (aproximativ 5-7 min) peste care se pun rosiile din conserva taiate marunt si sucul de rosii (din conserva). Se asesoneaza cu sare, piper,zahar, busuioc, patrunjel si se mai lasa pe foc pana scade sosul de rosii (cam 7-8 min) dupa care se pune pesmetul si se mai lasa 5 min.
Pe o tava in care se pune hartie de copt se aseaza dovleceii care se umplu cu compozitia de mai sus si se stropeste cu ulei de masline.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se lasa in cuptor 35 de minute.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise