Dovlecei pane cu sos tzatiki

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei mijlocii care nu au semintele dezvoltate;
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • Faina
  • Ulei
  • Sare
  • Sos tzatiki:
  • ½ castravete lung;
  • 150 g iaurt gras;
  • 1-2 catei usturoi;
  • Marar;
  • Sare;

Mod de preparare

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare.

Oul, faina si laptele se amesteca pana se formeaza un aluat fluid (mai gros decat cel de clatite).Feliile de dovlecel se trec prin acest aluat si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins.Se scot pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei.

Sos tzatiki:

Castravetele se da prin razatoarea mica (daca are prea multa apa se elimina astfel incat sa ramana doar pulpa) si se amesteca cu iaurtul.Se adauga usturoiul pisat marunt , putina sare si 2-3 fire de marar tocat.

Sosul se pune peste dovlecei si se serveste cu paine prajita.

Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise