Dovlecei gratinati

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg dovlecei curatati de coaja si taiati felii, sare,
  • piper negru,
  • 25 g unt sau margarina,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 2 oua,
  • 6 linguri smantana groasa,
  • 75 g cascaval ras,
  • 2 linguri pesmet.

Mod de preparare

Se acopera dovleceii cu apa, se adauga un varf de cutit de sare si se pun pe foc sa clocoteasca repede. Se da apoi focul mai mic si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se scurg bine si se mixeaza in robotul de bucatarie. Se-ncinge cuptorul la 170gr..

Se topeste untul sau margarina si se caleste in el ceapa tocata, care se incorporeaza apoi impreuna cu ouale, smantana si 3 linguri de cascaval ras in piureul de dovlecei. Se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza.

Se ia o forma termorezistenta, se presara in ea 3 linguri de cascaval ras, peste care se toarna dovleceii. Se amesteca pesmetul cu restul de cascaval ras si se presara peste dovlecei.

Se dau dovleceii la cuptor si se lasa 40 de minute sa se inchege, dupa care se servesc imediat.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise