Se acopera dovleceii cu apa, se adauga o priza de sare si se pun pe foc sa dea in clocot. Se fierb incet - la foc mic - circa 5 minute, se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie.
Se incinge cuptorul la 170gr.. Se topeste untul sau margarina intr-o tigaie, se dunstuieste in ea ceapa si se amesteca - impreuna cu ouale, frisca (smantana) si 3 linguri de cascaval ras - cu piureul de dovlecei. Se gusta de sare si piper.
Se presara 3 linguri de cascaval ras intr-o forma termorezistenta, deasupra se toarna dovleceii si peste ei se presara restul de cascaval ras amestecat cu pesmet.
Se da sufleul de dovlecei la cuptor si se coace aproximativ 40 de minute, pana ce se incheaga bine. Se serveste imediat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise