Se rade coaja de lamaie, cat sa fie cam o jumatate de lingurita. Dovleceii spalati si zvantati se taie - pe diagonala - felii groase de 5 mm si se rumenesc in uleiul incins, circa 2 minute pe fiecare parte (focul sa fie potrivit). Se scot din tigaie, se pun pe hartie absorbanta sa se scurga si se tin la cald.
Se pun in tigaie semintele de chimen si se prajesc la foc mic circa 1 minut, amestecand intruna. Se adauga zeama si coaja rasa de lamaie si cand dau in clocot se toarna peste ele smantana si se mai lasa inca 2 minute pe foc pana ce se ingroasa putin sosul.
Se pun din nou in tigaie dovleceii, se incalzesc - in sos - aproximativ un minut si se servesc imediat, fierbinti, sau se lasa sa se raceasca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise