Dovleac prajit

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg),
  • 50 g unt topit,
  • sare,
  • piper pisat,
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 1 catel de usturoi.

Mod de preparare

Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se rumenesc circa 5 minute pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu patrunjelul tocat si usturoiul presat si se mai lasa putin pe foc. Dovleacul astfel preparat se poate servi cu smantana si verdeata - ca aperitiv - sau ca garnitura la orice fel de friptura.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise