Dorada la cuptor cu salsa bechamel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • - 6 dorade filetate
  • - 100 g unt
  • - 40 g faina
  • - 250  ml lapte
  • - 100 ml smantana
  • - 250 ml supa de peste (cu 2 cuburi de concentrat si apa)
  • - 2 - 3 linguri de parmezan, sare, piper
  • - 1 kg spanac (proaspat sau congelat)

Mod de preparare

Fierbem spanacul in apa cu sare, il scurgem, il stoarcem bine si il tocam pe un fund de lemn; il calim intr-o tigaie cu jumatate din unt.

Pregatim salsa bechamel cu faina, untul ramas si laptele cald, sare si piper si putin din supa de peste. Cand salsa este fiarta, adaugam smantana amestecand foarte repede:

Intr-o tava asezam un strat de spanac cu unt, asezam pestele deasupra, acoperim cu bechamel, iar deasupra cu parmezan.

Se coace in cuptorul cald 180° C timp de 20 minute, dupa care se serveste.

In general, supa de peste eu o pregatesc din capatani de peste cu morcov si ceapa.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise