Dorada la cuptor cu salsa bechamel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • - 6 dorade filetate
  • - 100 g unt
  • - 40 g faina
  • - 250  ml lapte
  • - 100 ml smantana
  • - 250 ml supa de peste (cu 2 cuburi de concentrat si apa)
  • - 2 - 3 linguri de parmezan, sare, piper
  • - 1 kg spanac (proaspat sau congelat)

Mod de preparare

Fierbem spanacul in apa cu sare, il scurgem, il stoarcem bine si il tocam pe un fund de lemn; il calim intr-o tigaie cu jumatate din unt.

Pregatim salsa bechamel cu faina, untul ramas si laptele cald, sare si piper si putin din supa de peste. Cand salsa este fiarta, adaugam smantana amestecand foarte repede:

Intr-o tava asezam un strat de spanac cu unt, asezam pestele deasupra, acoperim cu bechamel, iar deasupra cu parmezan.

Se coace in cuptorul cald 180° C timp de 20 minute, dupa care se serveste.

In general, supa de peste eu o pregatesc din capatani de peste cu morcov si ceapa.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise