Dolmade (sarmalute in foi de vita)

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g foi de vita conservate la borcan,
  • 180 ml untdelemn,
  • 2 cepe mari tocate marunt,
  • 165 g orez cu bob rotund,
  • 6 fire de ceapa verde tocata marunt,
  • 1 legatura de marar verde tocat,
  • 1 lingura de menta verde tocata,
  • sare,
  • piper negru proaspat macinat,
  • 375 ml apa,
  • 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare

1. Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac. 2. Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper. 3. Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele. 4. Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica. Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise