Tort Dobos

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Dobos

Ingrediente

  • foi: 8 oua, 8 linguri de apa, 12 ling.zahar, 12 ling. faina, praf de copt.
  • crema: 4 oua,10 linguri de zahar, 50 gr.ciocolata, 3 ling.cacao, un pachet de margarina,
  • glazura: 100 gr.zahar.

Mod de preparare

am batut blat din 2 albuse si o lingura de apa apoi am adaugat 3 linguri de zahar ,galbenusele ,faina si putin praf de copt,am impartit compozitia pe doua foi de copt de diametrul de 26 cm.Din toata compozitia am facut 8 foi. Pentru crema am batut ouale intregi pe baie de aburi cu zaharul pana s-a topit apoi am adaugat ciocolata rasa si cacaua. Crema se lasa la rece,margarina se freaca spuma apoi se adauga crema tot cate o lingura amestecand bine. Se topeste zaharul la foc mic. O foaie se taie felii apoi se pune zaharul si se intinde repede sa nu se intareasca. Foile se intercaleaza cu crema apoi se pune si ultima foaie taiata felii,se poate orna dupa dorinta.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise