Dobos

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -3 oua;
  • -3 linguri miere de albina;
  • -3 linguri ulei;
  • -5 linguri zahar pudra;
  • -o lingurita amoniac;
  • -coaja de lamaie,vanilie;
  • Pentru crema:
  • -250 gr smantana;
  • -un pahar zahar(200 gr)zahar pudra;
  • -4-5 linguri cacao;
  • -esenta rom;
  • -faina;
  • -un praf de sare;

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca exact ca la taitei.Se imparte coca in 7-8 parti si se intind foile exact ca la taitel.

Datorita mierii de albina coca se intinde fara ase rupe.Chiar se poate modela in tava.

Eu ca sa-mi iasa foile perfecte tai o hartie alba exact cat fundul tavii.Pun tava pe hartie,o trasez cu un creion si o tai.

Se incinge tava si se coc foile.Ele sunt coapte cand sunt putin de tot aurii.

Separat se face frisca(zaharul cu smantana)se adauga dupa gust esenta,cacao.

Se umplu foile.Se preseaza si se lasa cam 24 de ore dupa care se taie si se dau prin zahar pudra.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise