Curechi de dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Curechi de dovleac

Ingrediente

  • 1 dovleac de 2 kg (necopt),
  • 2 linguri de untura,
  • 1 ceapa,
  • cateva fire de marar uscat,
  • 1 lingurita de boia,
  • 1 lingura de faina,
  • 300 ml smantana sau lapte

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se razuieste pana ce au forma unor taitei de dovleac.

Se pune dovleacul intr-un lighean, se adauga 2 linguri de sare si se inmoaie ca sa iasa apa din dovleac. Dupa 10 minute se stoarce.

Se pun intr-o oala 2 linguri de untura, se lasa pe foc sa se incinga, se pune ceapa maruntita si se rumeneste. Se adauga o lingura de faina si o lingurita de boia, mararul, laptele acru sau smantana, iar cand incepe sa fiarba toate se adauga acei taitei de dovleac si se lasa 20 – 30 de minute la fiert.

Mod de servire

Se serveste si se pregateste in timpul verii cand dovlecii sunt cruzi.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.

Reteta veche din Crisana “Curechi de dovleac” este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise