Preparare:
Intr-un vas mare (in care sa incapa curcanul) am pregatit marinata din toate ingredientele de mai sus si am lasat curcanul acolo pentru 3 zile, intorcandu-l din cand in cand sa se marineze bine.
Am pregatit umplutura cam asa: am calit ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoare, iar cand a devenit sticloasa am adaugat maruntaiele de curcan (adica ficatul, pipota si inima). Dupa vreo 5 minute, am adaugat buretii, orezul si o cana de apa si am lasat la fiert cam 15-20 minute. Cand s-a racit am adaugat si maslinele si am condimentat dupa gust.
Am scos curcanul din marinata, l-am intepat din loc in loc si am bagat cate un catel de usturoi.
Am umplut apoi curcanul, i-am pus lamaia drept "dop", i-am legat picioarele cu sfoara (sa nu se desfaca) si l-am asezat in vasul (in care am pus si aproximativ jumatate din zeama in care a stat curcanelul la murat) pentru cuptor.La cuptorul cu lemne, focul a ars vreo 3 ore inainte de a baga curcanul, pentru a fi destul de fierbinte sa se prajeasca mastodontul.Am acoperit curcanul cu un strat dublu de hartie de copt si l-am bagat la cuptor.
Cam asa arata dupa vreo 3 ore....Dupa aproximativ 3 ore am scos hartia si am mai lasat curcanul la cuptor inca 1 ora jumatate , stropind din cand in cand cu zeama din vas. A
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise