Intii pregatim marinada ptr curcan.
Intii curatam curcanul bine il spalam si uscam cu hirtie absorbativa sau cu un prosop curat.Amestecam toate ingridentele ptr marinata si ungem bine curcanul si pe deasupra si inauntru cu marinada.Il punem intr-un bol si acoperim si lasam in frigider ptr 8-12 ore.
Umplutura-Intr-o tigaie punem putin ulei prajim putin pastele si dupa aceea adaugam putina apa si lasam sa fiarba pina se fac moi.Intr-un bol se pun pastele si se amesteca cu orezul si el putin fiert.Se prajesc deasemenea migdalele in putin ulei si morcovii si ceapa (fiecare se prajeste separat).Se adauga in bol deasemeni frunzele de telina si caisele confiate.Se amesteca toate bine se da gust cu sare si piper si se umple curcanul si se coase sau se prinde cu scobitori deschizaturile ca umplutura sa nu iese.
Se pune curcanul intr-o tava adinca pe piept si se leaga pulpele cu ata de bucatarie si se pune pe curcan bucatele de margarina.
Sosul-se amesteca componentele sosului si se toarna in tava.Se acopera tava cu o foaie de aluminium si se acopera ca un cort si se fac citeva gauri ptr a iesi aburii.Se coace la 200 de grade 2 ore dupa care scoatem foaia de aluminium.
Adaugam legumele si restul componentelor in tava si continuam sa coacem la 170 de grade inca o ora si jumatate si din cind in cind stropim curcanul cu sosul din tava.
Cind este gata se aseaza pe un platou si legumele si putin din sos de jur in prejur.Iese foarte gustos si aspectuos ptr o masa de sarbatori.Chiar daca dureaza mult pregatitul si ni se pare complicat rezultatul este pe marimea asteptarilor.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise