Curcan cu lămâie:
Se ia o tavă care se tapetează cu hărtie de copt şi se prgăteşte punga pentru copt.
Se iau pulpele de curcan şi se înfăşoară capetele pulpelor cu staniol, după care se aşează frumos în punga petru copt. Peste pulpele de curcan din pungă se presară sare, curry măcinat şi se mai pun feliile de lămâie şi mănunchiul de cimbru, după care se leagă gura pungii de copt în jurul capetelor de pulpă şi se aşează în cuptor.
Cartofi piuere:
Se curăţă 2 kg de cartofi şi se taie potrivit pentru piure. După ce s-au fiert cartofii în apă cu sare, se pisează şi se amestecă bine cu untul şi laptele.
Legume scăzute:
Se ia o tigaie şi se încinge un strop de ulei la foc mic.
Cei doi ardei (cel galben şi cel verde se taie cuburi mari) şi se pun în tigaie să se călească puţin.
Se desface pnguţa de fasole verde şi se toarnă conţinutul peste ardeii din tigaie.
Se adaugă şi mirodeniile: cimbrul uscat şi mărunţit, leuşteanul uscat şi mărunţit, praful de curry, sarea. Se amestecă şi se lasă la foc potrivit cam 10 minute. După ce aţi luat tigaia de e foc, adăugaţi ardeiul capia tăiat rondele şi amestecaţi fin cu restul legumelor.
Se serveşte precum puteţi vedea în figura alăturată.
Poftă bună!
P.S. Ce am gatit eu a avut un success nebun!
Reteta este de pe blogul meu: http://deliciul-casei.blogspot.com/
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise