Cupcakes cu scortisoara

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat cupcakes:
  • faina 9% - 10% proteine - 200 gr
  • zahar -100 gr
  • unt -100 gr
  • smantana -100 gr
  • oua - 2 buc
  • praf de copt -1 1/2 lingurita
  • sare -1/2 lingurita
  • vanilie -1 fiola sau o pastaie
  • Umplutura:
  • unt - 60 gr
  • zahar brun -100 gr
  • scortisoara -1 lingura
  • Glazura:
  • zahar pudra - 200 gr
  • suc de portocala -30-50 ml

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si preparam formele sau cupele pentru cupcakes, circa 24 forme medii.

Pentru umplutura: topim zaharul si il racim, il amestecam cu scortisoara.

Preparam aluatul pentru cupcakes. Topim untul si il racim. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, sarea si praful de copt. Adaugam untul, ouale intregi, smantana si vanilia. Mixam cu un tel doar pana faina este incorporata, nu exageram cu mixatul. Umplem un sfert din cupe cu aluat, in mijlocul fiecarei cupe punem o lingurita din umplutura, preparata cu zahar brun si scortisoara. Peste umplutura punem aluat pana ajungem la 1/4 din inaltimea cupei.

Coacem 15-18 minute la 180 grade. Pana se racesc, preparam glazura din zaharul pudra si zeama de portocale. Punem zaharul pudra intr-un castronas si adaugam zeama de portocale putin cate putin, amestecam pana se omogenizeaza. Glazuram fiecare cupcake cu o lingura din compozitie.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise