Briose:
Ciocolata se sfarama cat mai marunt in robot si se amesteca cu ingredientele uscate (faina, praf de copt si cacao). Mixam untul cu zaharul, adaugam oul si la final laptele batut. In crema de unt incorporam amestecul cu ciocolata. Punem hartiile de briose in tava speciala si impartim aluatul in acestea - vor iesi 12 briose. Punem tava in cuprorul preincalzit si coacem pana trec testul cu scobitoarea (daca intepam aluatul cu o scobitoare pe ea nu vor ramane urme de aluat in cazul in care acesta este copt).
Pentru toate aluaturile care implica crestere eu las primele 10 minute focul putin mai mare, dupa care reduc si coc pana la final, evitand sa deschid usa cuptorului. In acest fel nu mi se lasa blaturile si cresc si uniform.
Frosting:
Sfaramam piureul de castane si il amestecam cu frisca batuta tare. Cu un posh punem deasupra brioselor racite frostingul pe care il putem presara cu fulgi de ciocolata sau cu alte ornamente. Eu am avut inimioare de zahar pt ca tot e la moda "valantainsdeiul" si suntem bombardati prin magazine cu oferte de ... sezon. :D
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise