Cupcake cu ciocolata si cafea

Ouale se bat spuma cu zaharul.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml lapte
  • 125 gr ulei
  • 250 gr faina
  • 1praf de copt
  • 1 lingura esenta de cafea
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • 200 gr ciocolata
  • 1 lingura esenta de cafea

Mod de preparare

Ouale se bat spuma cu zaharul. Adaugam ciocolata topita amestecata cu uleiul. Se adauga laptele, esenta de cafea si apoi faina si praful de copt. Compozitia se omogenizeaza bine.

Punem in fiecare forma compozitie pana la 3/4 din spatiu de coacere. Se coc la 180 gr C, 15-20 min.

Se scot si se lasa sa se raceasca.

Crema pentru decor:

Ciocolata si frisca se pun pe foc si se lasa pana se topeste ciocolata, adaugam esenta de cafea. Lasam crema sa se raceasca. Se mixeaza bine si apoi cu aceasta crema decoram prajiturile. Folosim si ornamente pentru a obtine un decor deosebit prajiturilor noastre.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise