Cupa de crema si fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • crema: 500ml lapte, 4 galbenusuri, 50g faina, 125g zahar, coaja de la o lamaie, zahar vanilat;
  • frisca indulcita 250-300g, fructe de sezon (in general capsuni, piersici, kiwi, zmeura, orice fruct, depinde de gusturile fiecaruia)

Mod de preparare

Crema: se pune laptele intr-o cratita la fiert la foc mic impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, coaja de lamiie, zaharul vanilat. Separat se bat galbenusurile bine cu restul zaharului si treptat se adauga faina in ploaie, cind laptele s-a incalzit se adauga putin cite putin ouale spuma, se amesteca bine si se pun pe foc facind atentie sa nu se lipeasca de cratita.

Se bate frisca si se adauga foarte usor cu crema racita in prealabil, fructele se spala bine si se taie feliute sau cubulete dupa placerea fiecaruia, se orneaza paharele sau cupele de desert si se servesc!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise