Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 cuiburi din paste, taitei cu 8 oua"
  • o bucata mica de afumatura
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente uscate
  • ceapa rosie
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • o mana de broccoli prefiert
  • o mana de mazare prefiarta

Mod de preparare

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura speciala pentru paste (pentru a ramane pastele in forma de cuib),le lasam sa fiarba cca 5 minute apoi le scoatem,lasam sa se scurga apa bine si le asezam in forma de briose .

Incingem un pic de ulei de masline si calim afumatura taiata marunt impreuna cu ceapa rosie taiata julien,usturoiul maruntit,ardeiul taiat cubulete,adaugam si broccoli cu mazarea,saram,piperam si condimentam ,dupa preferinta.

Umplem cuibuletele de taitei cu aceasta umplutura ,infoind un pic cosuletele cu o furculita ,pentru a curge umplutura si intre paste,stropim cu un pic de ulei de masline.Se da forma la cuptor cca 10 minute apoi scoatem cosuletele dupa ce s-au racit un pic.Se pot servi asa cum sunt sau cu parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise