Cuiburi de spaghete

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete,
  • sare,
  • 150 ml ulei de masline,
  • 2 lamai mai mici,
  • 5 fileuri de ansoa (din conserva),
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 2 linguri capere (scurse),
  • piper proaspat macinat,
  • 2 lingurite mustar iute (de Dijon)

Mod de preparare

Se fierb spaghetele (“al dente”) in apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare si se stropesc cu ulei (1-2 linguri), intorcandu-le de cateva ori ca sa se patrunda. Se curata de coaja o lamaie si se taie feliute subtiri. Fileurile de ansoa se taie marunt, iar patrunjelul verde se spala si se toaca. Se amesteca intr-un castron lamaia cu feliile de ansoa, patrunjelul tocat si caperele scurse, iar intr-un bol se prepara un sos din zeama stoarsa de la cealalta lamaie, uleiul ramas, sare, piper si mustar. Se toarna spaghetele si sosul in castron, se amesteca bine si se invart cu o furculita, formand un fel de cuiburi. Acestea se asaza pe farfurii si se stropesc cu putin sos (pus deoparte).

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise