Aluat:
-punem faina intr-un vas
-drojdia + putin din zahrul retetei + putin din laptele caldut + 2 liguri din faina din reteta se amesteca si se lasa la loc cald sa creasca.
-intre timp in alt vas se amesteca galbenusurile + restul de lapte caldut,nu fierbinte,+ praful vanilat + restul de zahar si sarea.
-dupa ce a crescut drojdia se adauga toata compozitia peste faina pe care am pus-o in vasul separat si se adauga si compozitia de galbenusuri se amesteca bine pana se obtine un aluat moale dar nu lipicios.
-daca se lipeste se mai adauga putina faina pana se obtine un aluat nelipicios.
-se lasa la crescut aproximativ 40 de minute.
Crema:
se mixeaza untul + zaharul + vanilia (cantitatile din crema )pana se obtine o compozitie omogena si moale.
Siropul: se incalzeste laptele + zaharul + vanilia si se lasa de o parte pana va vor fi pe jumatate coapte cuiburile( mai bine se incalzeste laptele putin inainta de utilizare ca sa nu se raceasca).
- dupa ce a crescut aluatul si si-a dublat volumul se intinde o foaie, pe masa de lucru, de 5 mm, se unge cu crema de unt, se ruleaza si se taie in felii de 2 cm, se intind pe tava unsa cu unt si se coc la un foc de 170 de grade pana se rumenesc pe suprafata,10 minute inaite de a fi gata coapte se stropeste fiecare cuib cu 2 liguri din siropul caldut se mai lasa in cuptor 10 minute ca sa se caramelizeze partea inferioara a cuiburilor.
- eu de la inceput put tava in cea mai inferiorara treapta a cuptorului ca sa nu se rumeneasca foatre tare.
-se servesc cu zahar praf pe deasupra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise