Cubulete de porc in sos rosu alaturi de orez cu mazare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g carne de porc tăiată cubulețe (recomandare: Meșterul Măcelar);
  • -150 g mazăre prefiartă;
  • -1 ceapă mare;
  • -3-4 linguri sos de roșii;
  • -200 g orez;
  • -sare;
  • -piper;
  • -boia dulce;
  • -ulei de măsline;
  • -1 fir de pătrunjel pentru decor.

Mod de preparare

Carnea de porc se fierbe 2 minute. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Peste aceasta se adauga carnea de porc, sosul de rosii, boiaua dulce, sarea si piperul. Cand sosul incepe sa scada se mai adauga putina apa. Separat se fierb 2 cani de apa, se adauga orezul si se mai lasa la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce este gata, se caleste intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei de masline si se adauga sarea si mazarea dupa care se mai lasa 3 minute pe foc. Se aseaza pe farfurie carnea de porc cu sosul obtinut, orezul, iar pentru decor se poate adauga o frunza de patrunjel.

Pofta buna!

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise