Cușcuș cu legume

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g de cușcuș
  • 1 ardei kapia roșu
  • 1ardei galben
  • 2 roșii micuțe
  • 1 ceapă
  • 1 morcov potrivit
  • 1 dovlecel micuț
  • 1 lingură de unt
  • ulei
  • sare
  • piper
  • condimente după gust

Mod de preparare

Curățăm legumele. Morcovul îl tăiem rondele, ardeii, roșiile și dovlecelul cubulețe, iar ceapa peștișori.

Punem puțin ulei într-o tigaie, călim legumele, apoi agăgăm o ceașcă de apă și lăsăm să fiarbă vreo 20-25 de minute.

Între timp, pregătim și cușcuș-ul: punem la fiert o cană de apă, lingura de unt și sare, lăsăm sa fiarbă, iar după ce a fiert, luăm de pe foc și adăugăm cușcuș-ul, apoi acoperim cu un capac și lăsăm să se umfle.

După ce s-au călit legumele, condimentăm, luăm de pe foc și adăugăm cușcuș-ul. Se poate servi ca atare sau ca garnitură.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise