Crumble cu turta dulce, mere si pere

Se spala merele si perele si se usuca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 mere
  • 2 pere
  • 300 gr turta dulce
  • 4 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 30 ml coniac
  • Scortisoara
  • Coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Se spala merele si perele si se usuca. Se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete.

Se amesteca merele si perele cu scortisoara pudra, 100 gr zahar, coaja rasa de portocala cu coniacul si se dau la cuptor.

Se farmiteaza turta dulce.

Se bat albusurile cu zaharul ramas pana ajung la consistenta unei bezele.

Se amesteca turta dulce farmitata cu o parte din bezea.

Se scoate vasul in care s-au copt merele si se pune deasupra turta dulce amestecata cu bezea.

Se tine la cuptor 10 minute, apoi se pune deasupra restul de bezea si se mai tine inca 10 minute.

Desertul se poate servi cald sau la temperatura camerei.

Pofta buna !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise