BLATUL:
- Se amesteca toate ingredientele repede,repede, se acopera cu folie de nailon si se lasa la frigider aprox.1h.
Intre timp se incalzeste bine cuptorul si se unge bine tava doar cu unt.(fara faina).
De obicei se foloseste o tava pt.tarta dar se poate pune si in alte forme dar nu cea pt.chec.
Dupa ce ati scos aluatul de la frigider se intinde cu sucitorul cat sa devina un pic mai moale apoi se aseaza in tava si se intinde cu mainile,lasand un bord mai ridicat astfel incat cand punem crema sa nu curga si desupra se pune o hartie de copt peste care vom pune niste fasole,orez etc(ce gasiti prin casa)pt.a nu se umfla prea tare aluatul si se da la cuptor pt.aprox 20min(depinde de cuptorul fiecaruia).
CREMA:
1)se pune laptele la fiert cu cojile de la lamai
2)intre timp se bat galbenusurile cu zaharul pana se topeste apoi se adauga faina
3)dupa ce laptele a fiert se indeparteaza cojile de lamaie si se adauga crema obtinuta din galbenusuri,zahar si faina
4)se mai lasa pe foc pana ce se ingroasa crema dar nu foarte tare pt.ca se ma leaga si cand se raceste
5)se pune la racit
Dupa ce blatul si crema sunt gata le imbinam in felul urmator:
-punem crema peste blat in aceeasi tava apoi ornam cu fructe si la sfarsit se adauga gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic apoi se pune la frigider pt.cateva ore.
P.S:Pare foarte dificila dar de fapt este foarte usoara de pregatit si in acelasi timp si foarte
buna.
Eu am folosit gelatina rosie.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise