Croissants

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 5 grame sare
  • 150 ml lapte
  • 50 grame zahar
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 125 grame unt
  • 1 ou (pentru uns croissantele)

Mod de preparare

Untul se lasa sa se inmoaie, se pune intr-o punga curata, se modeleaza in forma de dreptunghi cu grosimea de un deget si se da la frigider. Din faina, drojdie, lapte, sare si zahar se modeleaza o coca, ce se lasa la crescut la temperatura camerei cca. 2 ore (trebuie sa-si dubleze volumul). Dupa acest interval, coca se modeleaza in forma de dreptunghi si se da la frigider peste noapte. A doua zi se scoate din timp untul din frigider si se lasa sa se inmoaie putin (consistenta untului trebuie sa fie medie). Din coca se modeleaza o foaie in forma de dreptunghi. Untul se pune in mijlocul foii, se impatureste si se da la frigider cel putin 1/2 ora. Dupa aceea, coca se intinde din nou, se impatureste in trei si se da din nou 1/2 ora la frigider. Operatia se repeta de inca doua ori, iar ultima oara se lasa o ora la frigider (de fiecare data, foaia trebuie intinsa imediat dupa ce o scoatem din frigider, in caz contrar untul se va inmuia si coca va deveni lipicioasa si dificil de modelat). Dupa acest interval se intinde un dreptunghi de 20X50 cm si se taie 10 triunghiuri. Triunghiurile se ruleaza avand grija sa nu le presam prea tare, cu o miscare a mainilor catre exterior. Croissantele astfel obtinute se lasa la crescut 1 1/2 -2 ore intr-un loc caldut. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius. Croissantele se pun in tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptor cca. 20 minute, urmarind cu atentie coacerea (daca e cazul se micsoreaza flacara). Cand sunt frumos rumenite se scot cu grija si se lasa la racit.

Croissantele se pot prepara si cu diverse umpluturi (ciocolata, gem etc).

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise