Se incepe cu a freca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Din faina, apa, ulei, drojdia lichefiata, sare, se framanta aluatul, si se lasa sa creasca la cald timp de o ora. Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4-5 bilute egale ca marime. Fiecare biluta se intinde cu sucitorul sub forma unui cerc, se unge cercul cu un strop de ulei dublu rafinat sau de masline, dupa care se vor taia cu cutitul 8 triunghiulete, incepind din mijlocul cercului inspre marginile acestuia. Pe fiecare triunghi se va pune cite o bucatica de crenvursti si se va rula dispre partea mai lata spre cea mai ingusta, astfel obinindu-se cornuletele. Se vor aseza croissantele pe o tava tapetata cu hartie de copt., iar aceasta la rindul ei se va unge cu un pic de unt si se va tapeta cu faina. Se vor unge cu ou batut si se vor coace la foc mediu timp de cca 15-20 minute.
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise