Este un preparat frantuzesc foarte usor de pregatit, slab caloric si foarte fin .Pe gustul celor care le place combinatia de fructe cu carne.
Se scoate cotorul marului cu ajutorul cutitului special.Se taie marul rondele ,nu prea groase.
Intr-o tigaie de teflon se pune mierea de albine la incins(am profitat de ocazie ca am avut aceasta miere de la verisoara mea ,careia ii multumesc si mai astept sa-mi trimita :).Apoi se pun feliile de mar si se intorc pe ambele parti pana devin aurii la culoare.Se scot pe o farfurie.
Se spala tigaia ,se sterge cu un servet,apoi se pun cele 50ml de ulei de masline si se soteaza bine pe toate partile crochetele de curcan , dupa ce le-am dat un praf de sare pentru gust. Se scot pe o farfurie,iar in sosul ce a ramas in tigaie punem nuca tocata la cutit ,peste care stropim sosul de soia.Nu mai mult de 1 minut sau 2 ,pentru a nu arde nuca.
Se aseaza feliile de mar pe marginea farfuriei,in mijloc punem crochetele de curcan si intr-o margine a farfuriei miezul de nuca.
sfat : Eu am facut 2 bilute din branza de vaci pentru a simtii mai bine savoarea preparatului. Una datä prin , boia foarte iute , iar cea de a doua prin verdeata tocata si piper.
Un preparat fin ,usor ,care poate fi servit la orice ocazie . Eu il recomand la o cina romantica ,neaparat la lumina lumanarilor :)
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise