CROCHETE DE CASCAVAL

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -400 grame cascaval;
  • -3 oua;
  • -200 grame faina;
  • -100 ml lapte;
  • -100 grame pesmet;
  • -250 ml ulei;
  • -50 grame unt;
  • -sare,piper.

Mod de preparare

1. Se pune o cratita la incins la foc mic,in aceasta se pune untul,dupa care se adauga 100 grame faina dizolvata in 50 ml lapte.se amesteca continuu adaugandu-se treptat restul de lapte,pana cand aluatul de desprinde de pe cratita;

2. Se ia compozitia de pe foc,se lasa la racit,timp in care se rade cascavalul care se va adauga in aceasta,condimentandu-se cu sare si piper;

3. Cand aluatul este racit complet,se mai pun 2 oua si putina faina si se framanta bine pana cand acesta se leaga;

4. Din compozitia obtinuta se modeleaza crochete lungi de 5-6 cm,cu un diametru de cca 1 cm,care se trec prin faina,ou batut si pesmet ,rumenindu-se in ulei incins;

5. Cand se scot din ulei se pun pe un servet absorbant,pentru a se absorbi surplusul de ulei.C

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise