Se fierb cartofii cu coaja cu tot, se curata si se preseaza, cat sunt calzi. Tonul se scurge bine, iar caperele se taie marunt. Se framanta cartofii, tonul, caperele, galbenusul, zeama si coaja rasa de lamaie si se gusta de sare si piper.
Se sfarama miezul de paine intr-o farfurie si se amesteca cu busuiocul maruntit si cu boiaua. Separat, in alta farfurie, se bat ouale. Se formeaza intre palme crochete lunguiete din amestecul de ton si cartofi, se dau mai intai prin ou si pe urma prin pesmet si se prajesc in uleiul incins intr-o tigaie adanca, pana ce se rumenesc frumos.
Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc calde.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise