CROCHETE CU CREIER

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • creier 700g
  • făină 1/2 lingură
  • unt 80g
  • smîntînă 3 linguri
  • sare
  • piper
  • dafin 1 frunză
  • oţet 1/2 lingură
  • ouă 2
  • pesmet
  • ulei
  • pătrunjel.

Mod de preparare

Creierul se curăţă de pieliţe, se lasă în apă rece 2-3 ore şi apoi, se fierbe în apă cu sare, dafin şi oţet 10 minute. Se lasă la rece, în zeama în care afiert şi după aceea se taie bucăţele.

Separat se face un sos de unt, făină, zeamă de lămîie şi apa în care a fiert creierul, smîntînă şi puţin piper pisat.

Acest sos se dă se amestecă cu creierul şi se dă la rece.

Se formează crochete, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

Se presară cu pătrunjel tocat.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise