Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr de bostan fiert in supa
  • 1 ceapa mare taiata cuburi mici
  • 2-3 oua
  • 2-3 linguri de faina
  • putin ulei

Mod de preparare

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie.

Ceapa o prajesc in ulei pana devine aurie.

Intr-o cratita amestec bostanul cu ceapa si ouale este bine cu blender mot ptr ca desface bine bostanul, dau la gust cu sare si piper si adaug si 2-3 linguri de faina. Amestec bine continutul si adaug si putina nucsoara.

Pe tava pun o foaie de copt si o ung bine cu ulei si cu o lingura pun gramajore din compozitie ca niste crochete.

Incalzim intre timp cuptorul la faza de gril la 200 de grade C si punem crochetele cat mai aproape de grill, dar sa nu se arda. Le coacem pe o parte 15 minute si intoarcem pe cealalta parte 15 minute.

Gustoase usor de facut si sanatoase-nu prajite. Merg foarte bine cu putina smantana dresata cu ceapa tanara.

Pont: Eu folosesc bostan cand fac o supa de pui si cand scot bostanul din supa, el are gusturile ei si atunci fac si crochetele.

Asa se pot face si din cartofi dulci si alte legume.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise