Creveti pe pat de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • • 20 creveti mari
  • • 8 cartofi
  • • conserva pulpa de rosii decojite
  • • un ardei iute
  • • sucul de la o lamaie verde
  • • ceapa
  • • lingurita curry
  • • lingurita ghimbir macinat
  • • lingura chimen
  • • 15 gr unt
  • • ulei de masline
  • • putin zahar
  • • sare si piper

Mod de preparare

1. Se spala bine cartofii, se invelesc cu tot cu coaja intr-o folie de aluminiu si se introduc in cuptor timp de 1 ora, la 180°C.

2. Intre timp se pregateste sosul.Se toaca ceapa si ardeiul.

3. Intr-o cratita, se pune ceapa, ardeiul, se amesteca cu ghimbirul macinat si se caleste cu putin ulei de masline timp de 2 minute.Se adauga rosiile si curry.Se presara sare, piper, putin zahar si se toarna sucul de lamaie.Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 20 minute.

4. Se scot cartofii de la cuptor si se taie in 3, pe lungime.

5. Intr-o tigaie, se amesteca untul cu putin ulei de masline si se rumenesc crevetii.Se condimenteaza cu sare, piper si chimen.

6. Pe fiecare bucatica de cartof se pune putin sos si cate un crevete. Se serveste imediat.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise