Gatitul propriu-zis dureaza intre 5 si 10 minute, dar dureaza mai mult curatatul crevetilor, mai ales ca eu nu am gasit de cumparat decat creveti de dimensiuni foarte mici, si a trebuit migala la curatat. Crevetii king size se curata, normal, mult mai repede.
Asadar, am curatat crevetii astfel: i-am spalat bine, am rasucit capul si s-a desprins usor de corp, apoi, cu atentie (ca sa ramana coada intreaga) am decojit coada si am rupt piciorusele. Daca sunt creveti king size,se face o crestatura cu cutitul pe spate si se scoate intestinul crevetelui.
Gatitul
Se incinge uleiul si se pun la calit impreuna ardeiul gras si usturoiul tocate foarte marunt si fulgii de chilli/ardeiul iute tocat, pana se moaie bine.
Se adauga crevetii curatati, se mai lasa pe foc 3-4 min pana acestia capata o culoare roz, se potriveste de sare (eu folosesc doar sare de mare), se opreste focul si se stoarce lamaia.
Se serveste cu patrunjel proaspat tocat, cu paine prajita.
Este delicios si foarte usor de preparat!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise