Creveti a la Franky

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg de creveti
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • doua cepe frumoase
  • doi catei de usturoi
  • bulion in concentrat
  • 500g smintina
  • 50g margarina pentru prajit

Mod de preparare

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca aveti congelati ii lasati la descongelat dupa care ii puneti pe un prosopel.Intre timp taiati marunt ceapa ardeii si usturoiul in feliute. Se calesc intr-o oala pentru a avea loc sa pregatiti sosul. Cind ceapa si ardeii sunt gata adaugati usturoiul si smintina (eu prefer sa prajesc in margarina pentru ca nu lasa grasime)si bulionul,lasind sa fiarba. Separat, intr-o tigaie de prajit, puneti crevetii, daca folositi ulei nu puneti mult la prajit si adaugati cind sunt bine incinsi un paharut de coniac, puteti sa le puneti piper negru si sare dupa gust. Cind sosul e gata il dati la robot asa e mai fin dar nu e obligatoriu e dupa gustul fiecaruia. Cind crevetii sunt gata ii adaugati peste sos. Se serveste cald.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise