Cresmnit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foi cumparate pt cremnsnit.
  • Crema: 6 galbenusuri, 1 cana jum de zahar, 1 si jum cana lapte 1 plic gelatina alba, 2 cutiute cu frisca

Mod de preparare

Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si le dam la foc pana cand devine o crema gustoasa. Gelatina eu o dizolv intr-un pahar nu prea mare cu apa fierbinte (nu clocotita) si o amestec pana ce gelatina s-a dizolvat. Cand crema si gelatina sunt aproape reci se unesc.

Cutiutele de frisca se bat cu 2-3 pliculete de zahar vanilat, dupa care crema de ou se adauga incet la frisca. Umplem foile si deasupra eu pun mereu ceva un pic mai greu ca crema sa patrunda bine in foi. Inainte de a se servi se pudreaza cu zahar fin.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise