Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,pana ce devin o crema pufoasa,iar zaharul s-a topit.Se adaoga sarea si coaja de lamaie rasa.Se toarna laptele rece peste crema formata si se pune totul pe foc mic,intr-o oala in care nu se prinde.Se amesteca continuu,pana ce crema devine ca o smantana groasa.Se ia de pe foc si se adaoga cat inca este fierbinte untul taiat cubulete mici.Se amesteca totul foarte bine,pana se topeste tot untul,si se da la rece.Lamaile se storc si zeama se pune in crema dupa fierbere,cand este aproape rece.Se adaoga la urma gelatina inmuiata in putina apa rece,care apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la o temperatura de aprox.60 grade celsius.ATENTIE-GELATINA NU SE FIERBE!Se amesteca totul foarte bine si se da la rece pt.2 ore.Va iesi o crema foarte fina,foarte gustoasa si este o alternativa naturala la crema de cremsnit din comert.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise