Crema de zahar ars tort

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,150 kg lapte
  • 12 linguri zahar
  • 8 oua
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de frisca
  • 1 cicolata menaj

Mod de preparare

Se iau 4 linguri de zahar se pun intr-o cratita la topit,cand sa topit tapetam pereti cratitei si se lasa la rece pina se aude pocanind.

Se pune laptele la incalzit intr-o oala cu 8 linguri de zahar,intr-o farfurie spargem oauale si le batem cu un praf de sare si cele 3 plicuri de zahar vanilat. Se pune totul peste laptele caldut si se amesteca bine.

Cand zaharul este racit se toarna laptele in cratita si se da la cuptor 1 ora la foc potrivit sa se intareasca.

Se lasa sa se raceasaca in cratita si dupa ce sa racit il rasturnam pe o tava ratunda.

Intr-un vas inalt se toarna 150ml lapte rece, se torna continutul plicului peste lapte, se amesteca cu mixerul la viteza mica la inceput, apoi se bate la viteza mare. Se orneaza crema de zahar ars cu frisca si se rade ciocolata.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise