Crema de zahar ars (rasturnata)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 gr. zahar
  • ½ baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 litru lapte
  • 200 gr. zahar pentru ars

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu ouale, se subtiaza cu laptele care a fiert cu vanilia. Separat se ard 200 gr. zahar, se imbraca forma cu zahar ars, se toarna compozitia in forma. Se pune sa fiarba la cuptor in baia de apa. Apa trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu clocoteasca, pentru ca se fac basici in crema. Crema este fiarta atunci cind se desprinde de pe marginile formei. Se rastoarna rece Se serveste cu siropul pe care si-l lasa.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise