Crema de zahar ars

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1l lapte
  • 250 grame zahar+4 linguri zahar pentru caramelizare
  • 8 oua
  • 1 esenta vanilie

Mod de preparare

Se caramelizeaza cele 250 grame de zahar intr-un vas ce poate fi introdus si in cuptor. Zaharul caramelizat de distribuie uniform pe peretii vasului. Intre timp se fierbe laptele si se lasa la racit. Se bat cele 8 oua cu cele 4 linguri de zahar, se adauga laptele racit si esenta de vanilie. Compozitia rezultata se pune in vasul cu zaharul topit si se introduce in cuptor cca 1 h.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise